Aldrig Alene

baggrund

En fortrolig voksen

Aldrig Alene er blevet til på initiativ af stress coach Lotte Klink. Hun mødte mange unge der oplevede det svært og uoverskueligt med de mange muligheder, krav og meninger om en.

Samtidig var det Lottes erfaring, at de unge ikke skal have meget hjælp, for selv at finde tilbage på den vej, de i virkeligheden rigtig gerne vil ned af, men at de har manglet støtte og vejledning fra en fortrolig voksen. En fortrolig voksen som ikke er følelsesmæssigt involveret, men som kan lytte, støtte og bare være der.

opgave

Anonym chat for unge - åben 24/7

Der eksisterede andre rådgivninger for unge. De fleste af disse var imidlertid lukket aften og weekend eller krævede at den unge identificerede sig. Lottes ønskede sig en chat, der var åben 24/7, med mulighed for at være anonym og, hvor den unge selv kunne vælge sin faste fortrolige voksne.

løsning

Imødekommende og åben

Websitet er helt enkelt og centreret om chatten suppleret med information til forældre samt potentielle frivillige og sponsorer.

På forsiden mødes den besøgende af et foto af en ung, som dem selv, der sidder alene. Stemningen er enkel og imødekommende uden at være dramatisk. Direkte på forsiden ligger der en ”chat boks” med teksten ”Chatten er åben. Se hvem du kan chatte med.” Her kan den unge se en liste med foto og kort beskrivelse af de voksne. Klikkes der på en voksen åbner fotoet i hele skærmens bredde og den voksne er klar til at lytte.

 

resultat

Over 200.000 chat beskeder

 Aldrig Alene består i dag udover Lotte Klink af en professionel bestyrelse, 50 frivillige og 12 professionelle mentorer, der bistår de frivillige med supervision og uddannelse.  

Siden medio 2019 er der skrevet over 200.000 chatbeskeder med 175 unge, nogle samtaler løber over flere måneder. Af dem var 87 akutte henvendelser

 

kontakt

Jan Hjørdie

Lead Web Developer
+45 2887 6905