Despec

opgave

Webshop til lean forretning

Despec blev etableret i danmark i 1992 som distributør af computer- og printertilbehør. Siden er markedet udvidet til at omfatte hele Norden og produktsortimentet er nu fordelt på 5 store produktkategorier; forbrugsstoffer & papir, it tilbehør, ergonomi, printere & kontormaskiner og kontorartikler.  Produkter  omsættes i stort antal, men med en forholdsvis lille margin, hvilket forudsætter en meget lean forretning, hvor kunderne i høj grad er i stand til at betjene sig selv.  Her spiller webshoppen en hovedrolle.

Siden 2008 har vi løbende bistået Despec med udvikling og optimering af deres webshop,  med fokus på kundernes brugsscenarier og automatisering af arbejdsgange. Dette har resulteret i en lang række avancerede funktionaliteter.

 

 

 

løsning

Understøttelse af arbejdsgange og forretningslogik

  • For at undgå at kunden skal vente på at siderne loader, er indholdet prioriteret sådan, at selve produktet (beskrivelse, specs. og billeder) loader først fra cache, derefter hentes priser og lagerbeholdning realtid, mens ”lead tid” først hentes, hvis kunden beder om det.

  • Kunderne kan sammensætte deres eget varekatalog med egne produktnumre og med mulighed for facetsøgning i dette.

  • Hver enkelt kunde har naturligvis sine egne priser og rabataftaler, der kan konfigureres på en masse forskellige måder.

  • Despec er lagerførende for en del af de varemærker, som de forhandler bl.a. HP. Dvs. at hvis en virksomhed fx skal købe 100 nye HP-printere, så bliver de leveret gennem Despec. Dette giver anledning til endnu en lille ”krølle” i forhold til prissætning. Det er nemlig almindeligt at store kunder forhandler pris direkte med HP. I dette tilfælde skal webshoppen kende til både den almindelige pris for kunden, såvel som den forhandlede pris (”bid”).

  • En tilsvarende problematik gør sig gældende for returvarer. Også her har nogle varemærker særlige aftaler med bestemte kunder, hvilket er medvirkende årsag til, at der i Despecs webshop opereres med flere tusinde regler i forbindelse med returnering af varer.løsning

Kunders kunder

Despec er en distributør, hvilket betyder at Despecs kunder videresælger det indkøbte til deres egne kunder. Despecs webshop faciliterer dette ved at kunderne i webshoppen f.eks. kan operere med flere kurve samtidig, og have modtagerne liggende i deres egen kundeliste.

 

kontakt

Rune P. Olsen

CTO
+45 2637 7915

resultat

Effektiv selvbetjening og god service

Despec er en af de 2 største distributører af printer- og kontortilbehør i Norden. Det kræver, at der er helt styr på alle digitale værktøjer, der arbejder helt fra et produkts fødsel til det bliver solgt i webshoppen - og det har Despec.

Den daglige drift af webshoppen varetages af et lean internt setup samt et fast hold af tilknyttede specialister indenfor PIM, ERP, BI, lagerstyring og web.

Hos Despec er webshoppen en integreret del af en lean forretning - med effektiv selvbetjening og god digital service.